גירושין אף פעם לא נעימים אבל הם נחלתם של כשלושים אחוזים מהזוגות הישראלים הנשואים, וכמו שזה נראה קו ה-50% לא ממש רחוק. בגירושין בני הזוג נפרדים וכל אחד הולך לדרכו, אבל כידוע אף אחד לא הולך בידיים ריקות.
אם יש ילדים, מגיעים להסדר כלשהוא ולא נהוג לחלק אותם בין בני הזוג, ומעבר לילדים יש את הרכוש, וכל אחד מן הסתם ינסה לקחת איתו כמה שיותר ממנו, ומצד שני, גם כמה שפחות חובות אם ישנם. אם יש הסכם ממון זה יהיה הרבה יותר קל ואם לא, בית המשפט יכריע אם הזוג המתגרש לא יגיעו להסכמות ביניהם.
מה שהצטבר במהלך הנישואין ומה שהגיע לפני...
ברמת העיקרון, כל רכוש משותף של בני הזוג שנצבר במהלך שנות הנישואין כמו זה שהזכרנו פה (חסכונות, דירות שנקנו וכו') מתחלקים באופן שווה בין בני הזוג. אבל מה עם מה שהובא מלפני הנישואין? כך לדוגמא דירה שהושארה בירושה ונשארה על שמו של היורש בלבד…? זה כבר כמובן כבר מורכב יותר.
רכוש משותף
אז מהו הרכוש המשותף של בני הזוג? למעשה, ההגדרה ל"רכוש משותף" הוא כל מה שבני הזוג צברו במהלך חייהם המשותפים. זה אומר כמובן דירה אם נרכשה אחת כזו או יותר מאחת, זה אומר השקעות נוספות בנדל"ן אם יש, זה אומר תכולת הנכסים הנדל"ניים אם היא שלהם, זה אומר קרנות נאמנות, קופות גמל, קרנות פנסיה, חסכונות אחרים מכל סוג שהוא, עסקים משותפים או לא משותפים שהוקמו במהלך השנים הללו, וכן מה לעשות, גם חובות שהצטברו.
לבחור את העורך דין הנכון
אם אתם עומדים לפני הליך גירושין ואתם רוצים לצאת כשידכם על העליונה או לפחות עם מספיק רכוש כדי שתוכלו להמשיך בחייכם, אתם צריכים עורך דין מנוסה וממולח שיוכל לסייע לכם. הסמכות לאשר חלקות רכוש היא אומנם של בית הדין הרבני ובית המשפט לענייני משפחה אבל מי שבאמת ידאג לכם ולא משנה אם אתם הגבר או האישה, זה עורך דין חרוץ, כזה שיילחם בשבילכם על כל אגורה!